Tweede winterwedstrijd gevist

terug naar overzicht

Maandag, 11 december 2017

Zaterdag 9 december werd de tweede winterwedstrijd gevist. Het weer deed de naam "winterwedstrijd" dit keer eer aan. Het was koud en het sneeuwde af en toe maar als je het vergelijkt met de dag ervoor en, vooral, de zondag, dan was het met de nodige laagjes kleding eigenlijk best goed toeven in Beerse,

We waren dit keer met 18 man. De verwachtingen waren, vanwege het weer, niet zo hoog gespannen. Toch werd er binnen één minuut na het begin al vis gevangen en dit bleef de hele wedstrijd eigenlijk wel doorgaan. Dan ving iemand een paar vissen achter elkaar, om vervolgens een paar uur naar een bewegingsloze top of dobber te moeten staren en lijdzaam te moeten toezien hoe je buurman er een paar ving. 

Toen we om 15:00 uur stopten was het al duidelijk dat het spannend zou worden wie had gewonnen. Maar dat het zo spannend zou worden hadden we nou ook weer niet verwacht. Wat bleek? De beste zes vissers hadden allemaal negen vissen en de gevangen gewichten scheelden elkaar dus ook niet veel. 

Uiteindelijk bleek dat Martien Goorts gemiddeld de zwaarste vissen had weten vangen. Met 18.493 gram wist hij de wedstrijd te winnen. Aangezien Martien ook nog op de Superstek zat betekende dat dat hij een mooie bonus van € 60,- kon opstrijken. Tweede werd Ard Verheijen met 18.142 gram. Het podium werd gecompleteerd door Peter van Schijndel, die met de vaste stok 17.836 gram wist te vangen. De nrs. 3 t/m 6 hadden respectievelijk 17.682 gram, 17.223 gram en 17.041 gram. Het was dus echt ongemeen spannend. 


De volgende winterwedstrijd staat op 13 januari 2018 op het programma. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Opgeven kan bij Ard Verheijen.