Goede start Clubkampioenschap

terug naar overzicht

Zaterdag, 14 april 2018

Omdat de eerste wedstrijd werd uitgesteld vanwege winterse omstandigheden stond zaterdag dan eindelijk de eerste wedstrijd van de eerste voorronde van het Clubkampioenschap van Sportvisserij Zuidwest Nederland op het programma. Tegenstander was HSV Valentinus uit Westerhoven.

Vissen op vijvers is best specialistisch. Elke vijver is weer anders en moet op een andere manier bevist worden. Dit keer hebben we optimaal gebruikgemaakt van het thuisvoordeel. De vissers van HSV Valentinus visten vooral met de vaste stok wat ook niet nadelig was voor onze kansen. Dat bleek ook al want met de maximale score (40 punten) werd er gewonnen. Hans Salimans wist het meeste te vangen, namelijk bijna 27 kg. Een mooie prestatie maar nog meer in het oog springend was wellicht de karper die Ard Verheijen wist te vangen. Met bijna 13 kg (12.969 gram om precies te zijn) met recht een echte knoeperd!

Over twee weken staat de uitwedstrijd op het programma. Dan is het thuisvoordeel voor HSV Valentinus maar hopelijk hebben we vandaag een comfortabele voorsprong opgebouwd.