Hans Salimans wint zesde wedstrijd Vijvervirtuoos

terug naar overzicht

Maandag, 20 augustus 2018

Zondag 19 augustus stonden de wedstrijdvissers, gebruind en uitgerust na de vakantie, weer klaar voor de zesde wedstrijd. Langzaam maar zeker naderen we de apotheose van het wedstrijdseizoen.

De vaste stok viste deze wedstrijd op het karperputje. De vis beet hier de laatste tijd niet heel goed maar hoe zou het tijdens de wedstrijd gaan was de vraag. De elf deelnemers zaten verspreid over het karperputje. Derde werd regerend Vijvervirtuoos Martijn van Eijk met bijna 6 kg. Gerrit van der Burgt bood bijna 13 kg vis aan de weegploeg. Dat was echter niet genoeg voor de dagoverwinning. Het was op #2 Toine van den Dungen die met ruim 13 kg het meeste wist te vangen: “Vorige week had ik geoefend en toen bleek dat de vis niet in goede doen was. Vandaag was het niet anders en daarom heb ik gekozen voor een voorzichtige aanpak. Ik begon met de mais maar dat werkte niet. Met maden ving ik alleen kleine bliekjes. Met pellets kreeg ik echter wel regelmatig beet”. Toine deed met zijn overwinning ook goede zaken in de tussenstand. De laatste wedstrijd gaan hij en Martijn uitmaken wie zich een jaar lang Vijvervirtuoos mag noemen.

Bij de vrije hengel waren er 18 deelnemers; negen zaten er om het eiland en het andere vak zat op de puinkant. In het vak om het eiland was het Robin van Houts die op #5 met ruim 21 kg iedereen het nakijken gaf. Dit was inclusief zijn broer Eric die er met de tweede prijs vandoor ging. Eric wist op #48 bijna 11 kg te vangen. Hierna had Theo van de Cruijs nog 10+ kg maar verder vielen de vangsten toch eigenlijk een beetje tegen. Dat was op de puinkant wel anders. Er werd hier erg goed gevangen en het hele jaar springt #39 er al uit. Toen de leider in de tussenstand, Ard Verheijen, dit nummer (weer) lootte ontkurkte hij in gedachten al de champagne. Hans Salimans lootte daarentegen met #37 niet geweldig, om maar eens een understatement te gebruiken. Uiteindelijk bleek het vandaag echter de juiste visser op de juiste plek. Met bijna 32 kg wist hij het vak en de wedstrijd te winnen: “Ondanks de veronderstelling dat #37 t.o.v. met name #38 en #39 een mindere plaats is, was de vis van begin af aan actief. Ik had kort, op ca. 6 m, ook een voerplaats gemaakt. Achteraf bleek dat niet nodig, want ik heb op 40 m constant beet gehad wat resulteerde in 23 brasems en een zeelt”. Tweede werd hier Stefan Verheijen met ruim 24 kg. De nummers drie tot en met vijf scheelden onderling niet meer dan 178 gram en hadden alle drie ook nog 18 kg! Door Ards mispeer (hoogmoed komt voor de val?) wordt de competitie bij de vrije hengel ook pas tijdens de laatste wedstrijd beslist. Ard, Martien Voermans en Nico Waasdorp maken dan uit wie de nieuwe Vijvervirtuoos gaat worden.